Niet begrijpen

Ad Melkert

In een aantal artikelen heb ik betoogd dat veel mensen die voor immigratie of het opnemen van vluchtelingen zijn, niet begrijpen wat er speelt. Dit is ook anderen opgevallen. Hier volgen enkele voorbeelden.

 

 

 

“We zagen het niet!”

08-10-2018 GEZOND RECHTS VECHT TERUG – DE JENSEN SHOW #27

Fragment van 7:58 tot 14:12:
Felix Rottenberg, Rob Oudkerk en Wouter Bos tien jaar na Pim Fortuyn.
Wouter Bos: “We zagen het niet!”

 

“Hoe komt die man daar? Hoe kán dat?!”

28-09-2018 TV-programma Dit Was Het Nieuws

Ook het verschijnsel Trump begrijpt met niet. Men lijdt massaal aan de waan dat hij een idioot is. En door die waan, die onderdeel is van een massapsychose, begrijpt men niets van wat Trump doet en zegt.

In het satirische nieuwskwisprogramma gaat het gesprek over de Amerikaanse president Donald Trump, naar aanleiding van het nieuws over zijn telefoongesprek met Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne.
Op 06:37 zegt Peter Pannekoek: “Ik denk vaak na over Trump […] het is niet te volgen […] wat is nou de taktiek? […] Ik heb nog nooit meegemaakt dat je iemand zó niet ontslagen krijgt, die er alles aan doet om ontslagen te worden. […]”
Het onbegrip wordt het best verwoord door Vivianne Bendermacher, die op 08:11 zegt: “Het is geen exacte wetenschap en dat maakt het superfascinerend! Ten eerste: hoe komt die man daar? Hoe kán dat?! Dat zoveel Amerikanen met die man …? Dat is fascinerend, antropologisch zeer interessant. Toch?”
En Anna Gimbrère vervolgt op 08:24 met: “Ja, maar ik vind, het frustreert mij heel erg hoor, politiek, […]” en ze praat verder over het gebrek aan logica in politieke redenaties waarvan de helft niet waar is: “Dat vind ik nog het ergste.”

 

“Heeft dit kabinet enig besef dat ze met vuur spelen?”

19-11-2018 Joost Niemöller twittert

Volgend jaar nog meer chaos en agressie. Met hulp van de media en Soros. Want Nederlandse tradities moeten en zullen gebroken worden. Heeft dit kabinet enig besef dat ze met vuur spelen?

Kick Out Zwarte Piet haalt geld op voor volgend jaar
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet is dit weekend een inzamelingsactie gestart om juridische kosten te kunnen dekken, en acties voor 2019 voor te kunnen bereiden.

 

“Wat willen ‘zij’ eigenlijk?”

02-09-2018 Dunja Halayi twittert

“danke! hab wieder mal viel gelernt, gehört, versucht zu reden, zu erklären, nachzufragen. bin aber auch etwas angefaßt, nach all dem hass, der wut, den beschimpfungen, unterstellungen, der häme u einiges mehr. verbale prügel sind nicht ohne. traurig alles #chemnitz #C0109 @ZDF”

Het onbegrip blijkt vooral uit haar vervolgtweet. Samengevat in de laatste zin “Wat willen ‘zij’ eigenlijk?”

“hört man zu, heißt es, man hätte nichts entgegen zu setzen.
stellt man fragen, heißt es, man hört nicht zu.
erklärt man, heißt es, man würde die bürger erziehen wollen.
redet man mit bürgern,ist es falsch. redet man nicht mit ihnen,ist es auch falsch. was wollen „sie“ eigentlich?”

 

De linkse cult

29-03-2018 Sietske Bergsma twittert

“De linkse cult heeft een grote handicap: ze snappen de buitenwereld, hun vijand niet. Gewoon niet. Ze hebben alleen elkaar door van sociale goedkeuring de enige wisselkoers te maken.”