Welkom in de dictatuur

Een vaccin neem je voor je eigen gezondheid. Iedere andere reden is een vorm van chantage. En over die chantage wil ik het nu hebben. De overheidsslogan “Je doet het voor een ander” is een vorm van chantage. Overhalen in plaats van overtuigen.

 
 

Het is best gek dat de overheid ons probeert over te halen door zich te verlagen tot dit soort argumenten, in plaats van ons proberen te overtuigen met medische argumenten. Het is ook best gek dat de overheid probeert mensen op te zetten tegen ongevaccineerden, dat de overheid probeert probeert de sociale druk op ongevaccineerden op te voeren. Die sociale druk is in volle gang. Hoeveel mensen zijn er niet die de vraag stellen “Zijn ongevaccineerden asociaal?” Of die klip en klaar beweren dat ongevaccineerden asociaal zijn. De argumenten die ze daarvoor menen te hebben, gaan niet over mijn gezondheid en de afweging die ik daarin maak. Het is een vorm van chantage. Ik laat me niet chanteren, ook niet door een meerderheid.

De QR-code is bedoeld om ongevaccineerden onder druk te zetten. Net zoals de sociale druk die door de overheid aangemoedigd wordt. Niemand die zich in de cijfers verdiept heeft, gelooft nog dat de QR-code bedoeld is voor de volksgezondheid. Ze gebruiken corona om ons een dictatuur in te manoeuvreren. Ik heb dit punt heel lang vermeden in discussies, omdat mensen dan al gauw afhaken, niet meer willen horen of lezen wat je te zeggen hebt. Maar nu is het een feit. Zaterdag is de QR-code ingevoerd en nu kun je je niet meer vrij bewegen, tenzij je precies doet wat de overheid wil. Dat is dictatuur. Het is nog een kwestie van tijd voor de QR-code op het werk verplicht wordt. Dan zijn we nog één stap verwijderd van verplichte vaccinaties, dat is een schending van het fundamentele recht op lichamelijke integriteit. In Australië zijn ze al zover.

Er wordt gezegd dat grondrechten nooit absoluut zijn, dus dat er in zwaarwegende gevallen uitzonderingen op mogelijk zijn. Theoretisch is dat waar. Je mag bijvoorbeeld een ebolapatiënt in quarantaine plaatsen, ook als dat tegen zijn wil is. Maar dan heb je het over een zeer gevaarlijke ziekte en over een besmettelijk persoon. De schending van de lichamelijke integriteit bij corona gaat over gezonde mensen! Overheidsgeweld tegen gezonde onschuldige mensen is fascisme. Verplichte vaccinatie zoals Australië nu doet is overheidsgeweld, want mensen worden fysiek gedwongen. Australië is nu een fascistisch land. Wij zijn nog één stap verwijderd van dit fascisme. Er zijn steeds meer mensen die zich keren tegen het QR-dictaat, maar ik denk dat het nu al te laat is.

“Als je vrijwillig je vrijheid opgeeft, krijg je die nooit terug zonder daarvoor een strijd te voeren.” Deze uitspraak komt van Robert Jensen, die dit aan het begin van de coronacrisis al heel scherp zag. Zelfs na anderhalf jaar heeft hij nog steeds geen ongelijk gekregen.

Nu hoor ik mensen al denken: we leven in een democratie, dus niet in een dictatuur. Dan zeg ik: toch leven we nu in een dictatuur, want je bent je vrijheid kwijt. Tenzij je precies doet wat de overheid wil. Dat is geen vrijheid. Voorwaardelijke vrijheid is geen vrijheid. Vrijheid is onvoorwaardelijk. En deze dictatuur is mogelijk gemaakt door partijen die hiervoor van de kiezers op 17 maart een mandaat hebben gekregen. Mogelijk gemaakt door de kiezers dus. En wanneer denken de democratieroepers dat deze vrijheidsbeperkingen worden opgeheven? Na deze coronagolf? Dat hebben ze al twee keer eerder beloofd. Geloof je nou echt dat de QR-code na deze winter wordt opgeheven? Over vier jaar bij de volgende verkiezingen dan? Misschien. Ik help het je hopen. Het ziet er nu naar uit dat er een harde strijd geleverd zal gaan worden om onze vrijheid, de belangrijkste waarde van het Westen, terug te krijgen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s