Verkiezingen VS 2020: Wat weten we nu?

Er zou op grote schaal fraude zijn gepleegd door de democraten. Ik geef hier een samenvatting van wat ik uit diverse bronnen heb vernomen.

De avond van de verkiezingsdag, 3 november 2020, begon het stemmen tellen. Al snel had Trump in veel staten een ruime voorsprong op Biden.

 
 

In een aantal belangrijke staten werd Dominion-software gebruikt bij het tellen van de stemmen. Dominion-software is oorspronkelijk in het Venezuela van Hugo Chavez ontwikkeld om de uitslagen te kunnen beïnvloeden zonder dat iemand dat door heeft. Er zitten instellingen in het programma om automatisch een kandidaat meer stemmen toe te kennen dan hij werkelijk heeft. Ook kent het programma mogelijkheden om handmatig tellingen te veranderen.

Midden in de nacht werd in de belangrijke swingstates de telling stilgelegd. Dat is opvallend, want dat gebeurt anders nooit. De voorsprong van Trump was zo groot, dat de vooraf ingestelde manipulaties niet groot genoeg waren om Biden te laten winnen. Toen heeft men in relatieve stilte, want veel vrijwilligers en waarnemers waren naar huis, met bestelwagens bulken van stembiljetten naar binnen gereden die grotendeels of allemaal stemmen voor Biden bevatten. Toen het tellen weer verder ging, stond Biden overal aan kop.

Er zijn statistische onmogelijkheden waargenomen, zoals honderdduizend stembiljetten waarvan er geen een voor Trump was. Verder is er gerommeld met het meermalen invoeren van stapels stemmen en met het selectief afkeuren van stemmen. Soms worden stemmen afgekeurd omdat het biljet niet goed ingevuld is. Dat gebeurt altijd wel en hoeft op zich dus niets te betekenen, maar hierbij was men bij stembiljetten voor Trump veel strenger dan bij stembiljetten voor Biden. Normaalgesproken is op stembiljetten niet alleen de keuze voor de president aangegeven, maar ook de keuze voor andere kandidaten, voor de senaat bijvoorbeeld. Bij de bulkstemmen die ’s nachts naar binnen werden gereden zou – opvallend – alleen de keuze voor Biden zijn aangegeven en niet voor kandidaten daaronder.

Er zijn honderden beëdigde verklaringen van getuigen die kleine of grote fraude hebben geconstateerd.

Bij de voorlopige resultaten, zoals die nu (op 6 december) bekend zijn vallen een aantal dingen op die wijzen op fraude.
De republikeinen hebben het over het geheel erg goed gedaan, ook in overwegend democratische staten hebben ze het naar verhouding goed gedaan, maar Trump (republikein) heeft toch minder stemmen dan Biden.
In de swingstate Florida, waar relatief veel latino’s wonen, heeft Trump gewonnen met meer stemmen dan verwacht. De afgelopen jaren was het credo: wie Florida wint, wordt president.
Biden heeft het in de meeste staten slechter gedaan dan Hillary Clinton vier jaar geleden, behalve in de belangrijke swingstates die gewonnen moeten worden om president te worden.
Er was een grote opkomst, mede door de vergrote mogelijkheden om per post te stemmen, en zowel Trump als Biden hebben meer stemmen vergaard dan de zo vereerde Obama ooit kreeg.
De winst van Biden is ook opmerkelijk omdat zittende presidenten zelden worden verslagen, omdat Trump het de afgelopen vier jaar beter heeft gedaan dan zowel vriend als vijand verwachtte en omdat Biden vrijwel geen campagne heeft gevoerd.

De swingstates waar het nu om gaat zijn: Pennsylvania, Ohio, Michigan, Wisconsin, Georgia, Arizona, Nevada. Op 8 december moeten alle staten officieel een winnaar hebben aangewezen. Op 14 december moeten de kiesmannen hun stem uitbrengen voor de nieuwe president. Op 6 januari worden de stemmen van de kiesmannen aan het congres aangeboden, die ze dan bevestigd. Vanaf dat moment is de winnaar president-elect. Op 20 januari volgt de inauguratie van de winnaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s