Ontslagen (8)

Niveau

Ik ben academicus, zoals je weet, maar ik ben in feite niet als academicus aangenomen. Ik solliciteerde op een technische vacature, voor iemand met HBO+ en twee jaar ervaring, technisch consultant.

 

Hoewel ik op die technische functie solliciteerde, was het wel de bedoeling om meer te gaan doen. Wellicht waren er mooie carrièrestappen te maken. Ik wilde graag bij NEM werken en ben aangenomen met een salaris dat voor iemand van mijn leeftijd laag is, een paar honderd euro minder dan het salaris in mijn vorige aanstelling.

In het project bij GL was in eerste instantie het automatisch determineren van dep-elementen belangrijk. We hebben het er nooit over gehad, wat ik precies zou gaan doen en wanneer. Jullie weten dat ik uit de IT kom, uit de Business Intelligence en jullie weten dat ik niets weet van DEP en van projectmanagement. Nu krijg ik het idee dat ik beoordeeld wordt als een senior, alsof ik aangenomen ben als projectleider. De beoordeling nu staat in schril contrast met:

  1. het niveau dat op de testdag (voor dag 1) van mij gevraagd werd, op basis waarvan ik ben aangenomen, en

  2. de feedback die ik in de eerste maanden (tot dag 40) kreeg.

Epiloog

Hoe kun je nou zeggen dat ik me niet betrokken zou tonen. Kom op zeg. Daar ben ik echt pissig over.

Bij de presentatie kwam ik in de pauze meteen naar jullie toe omdat ik wilde horen wat er besproken werd. Dat is betrokkenheid. We hebben toen zo uitgebreid staan praten dat we niet eens tijd hadden om koffie te halen. Fji heeft toen koffie voor ons gehaald. Als ik voor de gezelligheid bij jullie was komen staan, dan had ik eerst op m’n gemak koffie gehaald.

Op de kennisavond over John Cleese heb ik ook mijn mond open gedaan. Dit zijn dan twee voorbeelden waar je zelf bij was, maar er zij er wel meer.

Ik reageer als enige op de notulen (touch down meeting Rigidus). Daarover hebben we per e-mail nog een discussie gevoerd.

Gesprekken met collega’s, altijd werkgerelateerd, bijvoorbeeld over kennisgebieden, over de stukjes op de website, enz.

Vragen

Wat had ik in deze situatie anders kunnen doen?

In de week voor dag 40: Wat heb ik fout gedaan?

In het productieplan dat op dag 57 is opgesteld (versie 0.35) staat niets vermeld over het automatisch determineren van dep-elementen met behulp van mijn Excel-tool. Heeft dat te maken met nieuwe inzichten met betrekking tot bijvoorbeeld onze leverancier? Of heeft dat te maken met mij? Wanneer is de beslissing genomen om mijn contract niet te verlengen?

Wat zou je gedaan hebben als ik een jaarcontract had gehad? Had je me dan van het project afgehaald?

Namen van bedrijven en personen zijn gefingeerd. DEP is de gefingeerde naam die staat voor de specifieke branche. Branche-specifieke termen zijn vertaald naar neutrale aanduidingen, zoals element.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s