De dictatuur. Verkiezingen

Een dictatuur is het tegenovergestelde van een democratie. Een democratie wordt gekenmerkt door vrijheid van meningsuiting, rechtmatig politie-optreden, een onafhankelijke rechtspraak, onafhankelijke media en vrije verkiezingen. In een dictatuur is er geen vrijheid van meningsuiting, heerst er willekeur in het optreden van politie, is justitie afhankelijk van de machthebbers, worden de media gemanipuleerd en zijn oppositiepartijen verboden. Hoe is het in Nederland gesteld met de verkiezingen?

 

“Ik denk dat de reactie van Pechtold heel goed weergeeft wat er mis is aan de politiek in Nederland. D66, de partij die opgericht is voor meer inspraak zoals referenda, doet nu over een democratische uitslag alsof er een ramp is gebeurd.” Aldus Wilders (uit mijn hoofd geciteerd) naar aanleiding van de reacties op de verkiezing van Trump. Ik ben het volledig eens met deze uitspraak van Wilders. We zagen hoe Clinton-aanhangers in de VS demonstreerden tegen de nieuw gekozen president. Deze demonstraties bewezen wat we allang wisten, dat Clinton-aanhangers dictators zijn. Democratie is dat de wil van de meerderheid gevolgd wordt. Demonstraties worden normaalgesproken gehouden omdat men vindt dat de politiek iets fout doet. Demonstreren omdat het volk gesproken heeft is absurd. Dat is een oorlogsverklaring, dan ben je een potentaat. Zij willen geen democratie, want dat betekent dat besluiten anders uit kunnen vallen dan zij wensen. Het is goed dat zij verloren hebben, de democratie heeft gewonnen, hoewel de media dat anders zien. En als de media zo partijdig zijn (ook in Nederland) dan is er in feite geen sprake meer van eerlijke verkiezingen.

Lange tijd was het in het Nederlandse parlement de gewoonte dat de grootste partij de voorzitter mocht leveren. Dat zou nu de VVD zijn. Men zou er ook voor kunnen kiezen om de beste kandidaat te nemen. Dat zou nu Martin Bosma (PVV) zijn. Maar na het vertrek van Anouchka van Miltenburg (VVD) koos de tweede kamer voor Khadija Arib (PvdA). Niet de grootste partij, in de peilingen zelfs een van de kleinste, terwijl toevallig de PVV in de peilingen op afstand de grootste was. Tja, ze hebben hoofdelijk gestemd, dus het was democratisch, voor zover de tweede kamer een afspiegeling van de bevolking is, tenminste. Het is voor de partijen die het hardst strijden tegen discriminatie volstrekt normaal om de PVV te discrimineren, openlijk zelfs. Men neemt zich voor om tegen alle moties van de PVV te stemmen, ongeacht de inhoud. Dat is niet democratisch, aangezien de PVV een deel van het volk vertegenwoordigt.

Een stap verder gaat het cordon sanitaire, ook in gebruik in de ons omringende landen. Als de PVV bij de komende verkiezingen de grootste wordt, dan zorgt een brede samenwerking tussen links en rechts ervoor dat zij niet in de regering komt. Volgens de regels mag dat, maar het is niet democratisch. Er ligt een duidelijke afkeuring van volks wil aan ten grondslag.

Je ziet hetzelfde ook in het buitenland. Bij de regionale verkiezingen in Frankrijk riepen de socialisten de kiezers op om niet op hen te stemmen maar in plaats daarvan op de conservatieven. De score van de eigen partij werd ondergeschikt gemaakt aan het buiten de deur houden van Front National. In de VS proberen tal van groeperingen om president Trump ten val te brengen. De democraten proberen samen met de geheime diensten aan te tonen, dat de Russen de verkiezingen hebben beïnvloed. Psychiaters en psychologen proberen aan te tonen dat hij een psychische stoornis heeft. De media proberen alles om hem te beschadigen. Alles om van deze democratisch gekozen leider af te komen.

Terug naar Nederland. Toen er een rechtszaak tegen Wilders werd begonnen, had de hoogste baas van justitie moeten ingrijpen. Uiteindelijk is de minister verantwoordelijk voor het justitieapparaat. Maar de minister is ook tegen Wilders en hij liet de politiek toe in de rechtszaal. Hoewel de PVV in de peilingen al meer dan een jaar de grootste partij is, doet men alles om Wilders buiten de regering te houden. Koste wat het kost moet dat deel van het electoraat genegeerd worden, dat deel van de bevolking mag niet meeregeren.

De media zorgen er met valse voorlichting voor dat de verkiezingen niet eerlijk zijn en de politici zorgen er voor dat de uitslag niet gerespecteerd wordt. Dat is dictatuur.

2 gedachten over “De dictatuur. Verkiezingen

  1. Beste Jan,

    Als de minister verantwoordelijk voor het justitieapparaat had ingegrepen, dan hadden we ons pas echt zorgen moeten maken. Dan waren politiek en justitie door elkaar gaan lopen. Peilingen zijn geen verkiezingen. Sterker nog, ze zijn niets, gebakken lucht. Zetels worden bij verkiezingen verdeeld, niet bij peilingen. Want op welke peiling zou je dan de zetelverdeling moeten baseren?

    Wat wil je nu beweren met je serie artikelen. Dat Nederland een dictatuur is?

    Like

  2. Pingback: De dictatuur. Wie is de dictator? | Jan's Filosofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s