De dictatuur. Politie

Een dictatuur is het tegenovergestelde van een democratie. Een democratie wordt gekenmerkt door vrijheid van meningsuiting, rechtmatig politie-optreden, een onafhankelijke rechtspraak, onafhankelijke media en vrije verkiezingen. In een dictatuur is er geen vrijheid van meningsuiting, heerst er willekeur in het optreden van politie, is justitie afhankelijk van de machthebbers, worden de media gemanipuleerd en zijn oppositiepartijen verboden. Hoe is het in Nederland gesteld met de politie?

 

Het is de taak van de politie om de orde te handhaven. Daarvoor heeft zij vergaande bevoegdheden, vastgelegd in wetten. De politie moet zich uiteraard aan de wet houden. Als zij Pegida-demonstranten beperkingen oplegt, maar op datzelfde moment de linkse tegenactievoerders geen strobreed in de weg legt, mag dat? Het schuurt met de beginselen van de rechtsstaat, vind ik. De argumenten om Pegida-demonstranten niet vrij door de stad te laten lopen, waren gelegen in hun veiligheid. Dat is op zich een goed argument, maar het is vreemd dat de agressieve tegenstanders wel alles mogen. Zij hebben een website laatzenietlopen.nl, waarop op zo’n actiedag te lezen staat waar wat gebeurt, accurater dan de lokale media. Die site is opruiend en haatzaaiend. “Blokkeer, saboteer en overstem de demonstratie van het racistische Pegida! Laat Ze Niet Lopen!” “Laat Ze Niet Lopen zal gedurende de gehele dag het protest monitoren en info verschaffen. Denk hierbij aan locaties van rechts-extremisten, eventuele arrestaties en politiebewegingen. Via een infolijn, via Twitter en via een tijdslijn op http://www.laatzenietlopen.nl houden we je up-to-date. De infolijn is te bereiken via 06 26 68 86 41. Heb je zondag belangrijke informatie over extreem-rechtse actievoerders, politie-optreden, etc, sms/bel dit dan door naar de infolijn, en bel als je zelf informatie nodig hebt.” Het lijkt me niet zo moeilijk om de initiatiefnemers op te pakken voor opruiing, verstoring van de openbare orde en haatzaaien (in Utrecht hadden ze een kantoortje in de Voorstraat, waar ze onder anderen pamfletten verspreiden) maar dat doet men niet.

Bijna iedereen van mijn leeftijd kent wel een verhaal over iemand die een boete kreeg vanwege het beledigen van een ambtenaar in functie. Tegenwoordig zien we bij afleveringen van Wegmisbruikers of Blik op de weg hoe allochtonen straffeloos politieagenten uitschelden. Laatst was in het nieuws dat treitervloggers op politieauto’s stonden. De politie trad niet op, want het zou niet strafbaar zijn. Zijn de tijden veranderd of is dit willekeur? Mag ik als blanke Nederlander tegenwoordig ook politieagenten uitschelden? Hoezo eigenlijk? Sinds wanneer mag dat? Welke wetswijziging ligt hieraan ten grondslag? Als de tijden veranderd zijn, komt dat trouwens ook door de allochtonen en dat betekent dat we dankzij de allochtonen tegenwoordig politieagenten mogen uitschelden. De politie laat haar oren hangen naar allochtonen.

Verder laat de politie zich gijzelen door de eventuele beschuldigingen van racisme. De politie wordt beschuldigd van etnisch profileren, omdat 40% van de aanhoudingen allochtonen betrof, terwijl zij slechts 20% van de bevolking uitmaken. (Percentages bij grove benadering.) Niemand die opmerkt, dat slechts 40% van de aanhoudingen allochtonen betreft, terwijl zij 80% van de criminaliteit veroorzaken. Daarbij is het ook nog eens zo, dat Arjen Lubach aantoonde dat de cijfers uit een nogal geflatteerd onderzoekje kwamen. (16 oktober 2016, zie Linda-nieuws) En dat het boegbeeld van de strijd tegen etnisch profileren, de rapper Typhoon, al eens zonder te betalen bij een tankstation is weggereden. Sorry, iedereen maakt wel eens een stomme fout, maar neem dan iemand anders als boegbeeld. Konden ze voor de televisie geen allochtoon zonder smet vinden?

Selectief optreden bij ordeverstoorders, zich uit laten schelden door allochtonen, zich laten gijzelen door tendentieuze berichtgeving; het is allemaal willekeur, een democratie onwaardig.

Een gedachte over “De dictatuur. Politie

  1. Pingback: De dictatuur. Wie is de dictator? | Jan's Filosofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s