Domme Marokkanen

Wie hebben er de meeste last van dat de Marokkanen een etnisch monopolie op criminaliteit hebben? In de eerste plaats de slachtoffers van die criminaliteit natuurlijk. Maar wie er ook veel last van hebben, zijn de Marokkanen die zelf niet crimineel zijn. De Marokkaanse bevolkingsgroep heeft last van het beeld dat bepaald wordt door een deel van die bevolkingsgroep. Natuurlijk zijn er goede Marokkanen, ook al zijn ze in de minderheid. Je komt ze tegen op je werk. Op de televisie …

 

… zien we Marokkanen aanschuiven in talkshows en verklaren dat ze tegen Wilders zijn en zijn uitspraken verschrikkelijk vinden. Ze scharen zich onder Wilders’ tegenstanders, dus de politici die met hun falende beleid de hele situatie veroorzaakt hebben. Dat is dus vrij stom. Juist de goede Marokkanen hebben er belang bij dat het probleem aangepakt wordt en aanpakken zonder het eerst te benoemen lukt niet. Marokkanen voelen zich aangesproken. Maar waarom hoor ik nooit een Marokkaan zeggen dat hij zich NIET aangesproken voelt? Waarom gaat het nooit over het probleem, maar altijd om wat je wel of niet mag zeggen? Als je als Marokkaan aangeeft dat Wilders’ minder-minderuitspraak over Marokkanen en DUS over jou gaat, dan zeg je eigenlijk dat je zelf crimineel bent. Het zou slimmer zijn om te zeggen dat we het over het probleem moeten hebben, niet over uitspraken. Het zou slim zijn als een Marokkaan eens zou zeggen dat hij de strijd tegen de criminaliteit wil aangaan, niet tegen, maar samen met Wilders. Wanneer staat nou eens de eerste Marokkaan op die durft te zeggen dat hij achter Wilders staat? De eerste slimme Marokkaan?

4 gedachten over “Domme Marokkanen

 1. Als in Rome Feyenoordsupporters fonteinen vernielen en de Italianen DE Nederlanders daarop aanspreken, dan moeten wij terugzeggen: “Excuus, we zullen ervoor zorgen dat we binnen onze gemeenschap de schuldigen ter verantwoording roepen.” Wat we niet horen te zeggen is: “Sorry, maar dan moet je bij die Feyenoordsupporters zijn. Wij Nederlanders zijn zo niet.”

  Geliked door 1 persoon

  • Wat we in ieder geval niet horen te zeggen is: “Wat verschrikkelijk dat de Italianen dit over Nederlanders zeggen. Mogen ze dat wel doen?”
   Een Marokkaanse gemeenschap zou in Nederland helemaal niet horen te bestaan, die zou opgegaan moeten zijn in de Nederlandse gemeenschap.

   Like

   • Dan heb je het over integreren en assimileren. Tsja, ik kan me nog net voorstellen dat er een Marokkaanse gemeenschap alhier is, maar dan wel zonder stemrecht en dergelijke. En zolang ze zich als goede gasten gedragen. Of is dat al discriminatie?
    Ik pleit ook al een hele tijd voor terugsturen van bootjes met gelukszoekers naar Afrika. Stuitte ook op felle kritiek. En nu vindt opeens ook Rutte dat. En niemand valt erover. Rara.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s