Zwarte Piet en de minderheden

Er zijn drie argumenten die veel te weinig worden aangehaald.
Argument Drie

Volgens sommige mensen moet Zwarte Piet afgeschaft worden, omdat er mensen zijn die voor Zwarte Piet uitgescholden worden.
Blanke Nederlandse vrouwen worden al jaren uitgescholden voor hoer, dus als je zo redeneert moeten alle hoeren ook afgeschaft worden.

Ik denk dat de grote ergernis van blanke Nederlanders voortkomt uit het feit dat we weer door een minderheid geregeerd worden. Een minderheid is tegen Zwarte Piet en ze dreigen hiermee een serieuze voet aan de grond te krijgen. Dat mag niet gebeuren, denken veel Nederlanders. Wij moeten overal rekening mee houden, met vreemde feestdagen, met gekwetste gevoelens van minderheden, terwijl zij zich niet aanpassen aan ons.
Het voeren van actie tegen Zwarte Piet is een duidelijk bewijs dat zij zich weigeren aan te passen. Het gaat dus niet alleen om Zwarte Piet, maar ook om het onderliggende gevoel dat het voor de zoveelste keer de minderheden zijn die bepalen wat er in dit land gebeurt. En deze keer gaat het niet om iets wat je kunt ontwijken, deze keer bemoeien ze zich met de manier waarop wij ons leven inrichten. Dat is onverteerbaar en daarmee maken de zwarten zichzelf tot vreemdelingen, die verdwaald zijn zeker. Een zwarte mevrouw van de VN is in Nederland geweest en zei met een lieve glimlach dat het bestaan van racisme door de Nederlanders ontkend werd. Ja, duh! Eerst ons vals beschuldigen van racisme en dan zeggen dat wij het ontkennen. Dat maakte nogal een domme indruk. En ik vind het een zware belediging. Deze zwarte mevrouw is geboren in Jamaica en woont nu in de VS, het land van de zwarte getto’s. Beseft zij wel dat in Nederland nooit zwarte getto’s hebben bestaan, zoals in de VS? Beseft zij wel dat in Nederland nooit slavernij heeft bestaan, zoals in de VS? Ga naar Suriname en ga daar klagen. Daar wonen de nazaten van de slavendrijvers. Discriminatie van zwarten is vreselijk, met name in de Verenigde Staten, maar val ons er niet mee lastig. En ga ons vooral niet voorschrijven hoe wij moeten leven.

Die zwarte mevrouw van de VN maakte een domme indruk

Die zwarte mevrouw van de VN maakte een domme indruk

2 gedachten over “Zwarte Piet en de minderheden

  1. Pingback: Zwarte Piet en de minderheden

  2. Pingback: Geen zwarte pieten op Haagse scholen | Jan's Filosofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s