Ondergronds, Zaak 5, Twijfels over integriteit rechterlijke macht

Op internet blijken veel verhalen te staan over problemen die mensen ervaren met instanties, problemen die hen machteloos doen voelen. Onder de noemer ondergronds wil ik verhalen verzamelen die niet in het nieuws komen, maar wel nieuws zijn. Voorwaarde is dat het verhaal niet via-via, maar van de betrokkenen zelf komt.

Door de ervaringen met de juridische nasleep van zijn scheiding in 1986 heeft dhr. Burhoven Jaspers een nogal pessimistische kijk gekregen op de integriteit van rechters. Zie het video-interview, te vinden op http://www.mstsnl.net/burhoven/ (klik op de foto om de video te downloaden) en het artikel op http://www.mstsnl.net/burhoven/bur-wassenaar.htm.

Sinds 1995 heeft hij 6210 pagina’s op het internet geplaatst. Niet alleen over zijn zaak, maar hij trekt het veel breder. In totaal gaat het om 28.000 juristen en vooral om hun bijbanen, schnabbels en relaties. Zo vinden we een compleet antecedentenoverzicht van rechters (1999) en andere juristen (2004). Zijn rapport “Integriteit Rechterlijke macht” uit 1996 telt maarliefst 125 pagina’s, zie http://www.sdnl.nl/irm.htm.
De site van de Stichting Sociale Databank Nederland vermeld dat hij inmiddels is overleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s