Borsten

Borsten zijn de natuurlijke sierraden van een vrouw. Ze zouden daarom zichbaar moeten zijn. Helaas blijven ze meestal verborgen. Topless is helemaal uit tegenwoordig. Bang voor de seksuele belangstelling en opwinding van toeschouwers wellicht. Toch is dat niet nodig, want …  

behalve seksueel zijn borsten ook gewoon mooi. Als je maar genoeg borsten ziet, dan verdwijnt de nieuwsgierigheid, de gluurderigheid, en dan ga je de schoonheid zien in alle rust.

Anp 626005

Ik was in Parijs in de nachtclub Lido. Een revue waarbij de dames prachtig waren in showballets met mooie veren en dergelijke, en met blote borsten. Als je buiten de affiches ziet dan lijkt het om een opwindende show te gaan, maar eenmaal binnen is de opwinding weg en geniet je van al het moois. Ook al zie je borsten, het is vooral een mooie show. En netjes, je zou je moeder zo mee kunnen nemen. Eigenlijk zouden in ieder show-programma de borsten bloot moeten zijn. De bedoeling van show is toch dat het mooi moet zijn? Wat mooi is, mag gezien worden, zegt men. En waarom zou je, als je als vrouw mooi wilt zijn, je borsten niet laten zien? Er zouden avondjurken moeten zijn, die de borsten onbedekt laten, zodat de kleding de schoonheid van de draagster accentueert in plaats van verstopt. Het is jammer dat men in onze cultuur daar zo krampachtig mee omgaat. Als een man een lied zingt over zijn herinneringen aan een verloren liefde en je maakt daar een videoclip bij, wat is er dan natuurlijker om die herinneringen te laten zien? En in die herinneringen heeft ze toch niet altijd kleren aan?

Klik hier voor een romantische clip, gemaakt op een nummer van Teach In.

Waarom heeft een vrouw anders borsten? Voor de moedermelk hoeven ze niet zo groot te zijn. Dat blijkt hieruit: apen hebben wel melkklieren, maar geen borsten! Biologen denken dat borsten ontstaan zijn in de evolutie door seksuele selectie. Het is vergelijkbaar met de staart van een pauw, die is onhandig maar mooi. Onhandig voor het mannetje, mooi volgens het wijfje. Zo’n onhandige staart kan niet ontstaan door natuurlijke selectie, maar door seksuele selectie: dus selectie doordat de andere sekse het mooi vindt. Zo zijn vrouwenborsten onstaan, doordat mannen dat mooi vonden en de mooiste vrouwen de meeste nakomelingen kregen. Je kunt dus wetenschappelijk stellen dat borsten zijn om naar te kijken.

 

3 gedachten over “Borsten

  1. Pingback: Kleding, natuurlijk | Jan's Filosofie

  2. Als je vrouwenlichaamsdelen in verschillende klasses gaat indelen in sieraden dan behoren de borsten als kroonjuwelen gezien te worden. Avondjurken die de borsten onbedekt laten, zodat de kleding de schoonheid van de draagster accentueert in plaats van verstopt, dat zal nooit een algemene norm worden. Onderkleding zoals lingerie, korsetten, BH’s zijn kledingstukken die vrouwen juist dragen om hun borsten mee te accenturen. Korsetten strak ingesnoerd geeft een slankere taille en de borsten worden omhoog gedrukt (het lichaam toont slanker met grotere borsten). Met BH’s zijn er nog meer mogelijkheden aangezien er ruime keus is in verschillende modellen BH’s die de borsten op even zovele manieren van ondersteuning kunnen voorzien. Algemeen bekend zijn de zogenaamde push-up BH’s, behalve dat de cups voorgevormd (meestal) voorzien zijn van beugels hebben deze nog eens vullingen in de cups. De cupvullingen zijn speciaal gevormd, aan de onderkant het dikst, zijkant en voorkant soms vrij dik (tot soms wel 2cm dik) en halverwege de cups naar boven toe worden de vullingen dunner zodat aan de bovenkant van de cups nauwelijks iets van vulling aanwezig is. Het effect van zo’n push-up BH; de borsten tonen beduidend groter als dat ze in werkelijkheid zijn, doordat de borsten hierin wat groter tonen geeft dit ook meer decolleté. Daarnaast zijn er nog de modellen BH’s die vallen onder het model balconnette; doorgaans hebben deze balconette BH’s een andere cupvorm (breder) dan de standaard beugelcup model BH’s. Het effect van de balconette beugelcup BH; door de bredere cupvorm worden de borsten er (uiteraard) breder in, bovendien is de gehele balconette speciaal uitgevoerd om de borsten recht omhoog te drukken. De standaard voorgevormde beugelcup BH’s duwen de borsten juist naar elkaar toe, dit om nog meer decolleté te krijgen. Om deze verschillende redenen zal een galajurk waarbij de borsten vrij(bloot) blijven nooit algemeen worden, de vrouw wil en kan haar borsten (haar kroonjuwelen) juist met ’n BH juist accenturen naar wens wat dat moment wenselijk is. In Duitsland/Oosterrijk tijdens de bekende Beierse Oktober(bier)feesten zijn de vrouwen in hun traditionele Drindl kostuums gekleed, de jurkjes in allerlei verschillende kleuren zijn er in verschillende lengtes van ruim boven de knie (kort) tot aan de enkels (lang) en voorzijde laag uitgesneden (langs de onderzijde van de borsten heen naar boven de schouders naar achteren. Hieronder een Drindl bloesje (wit) met kort pofmouwtje en, de bekende Drindl BH. Waarbij de Drindl BH in feite onder de categorie (model) balconette BH valt/behoort, borsten worden er breder in en recht omhoog in gedrukt. De borsten tonen groter in en geeft diep decolleté.

    Geliked door 1 persoon

  3. „Borsten zouden geëvolutioneerd zijn om bekeken te worden dus laat ze vooral zien“, OK maar wel duidelijk in een seksuele contekst, tbv het stimuleren vd voortplanting. Dus is het van nature niet de bedoeling om er als volwassen hetero man naar te kijken alleen voor het mooi. Dus zal topless nooit normaal worden in kleding al ben ik het eens met dat blote bombonella’s tegenwoordig wel teveel geseksualiseerd worden door gelovigen en ongelovigen en dus gecensureerd.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s